Welkom!

Ik ben Laurent Theunissen en ik besteed een belangrijk deel van mijn leven aan het bedenken en communiceren van fijnere mogelijkheden om van de fiets gebruik te maken en aan het vergroten van de betekenis van de fiets voor de maatschappij.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mijn aandacht en belangstelling gaat voortdurend uit naar het fietsklimaat: gebruiksmogelijkheden, voorzieningen, beleving, beleid. Vooral de ruimtelijke kant spreekt mij aan. Van wat ik tegenkom hou ik een (foto)archief bij. En ik zoek in mijn eigen regio naar allerlei mogelijkheden om kansen te doen benutten, tekortkomingen op te heffen of positieve ontwikkelingen op gang te krijgen.

De fiets is voor mij geen doel op zich maar een middel om de maatschappij menselijker en duurzamer te maken. Dat betekent dat fietsen onlosmakelijk verbonden is met levensstijl en omgeving, en dat het met zowat alle belangrijke terreinen verweven is: landschap, stad, activiteiten, verkeersveiligheid, economie, cultuurhistorie, techniek en nog meer.

Ik heb een driejarige cursus verkeerskunde afgerond aan de Hogeschool voor Verkeerskunde in Diepenbeek (B) en 30 jaar praktijkervaring.

De website fiets en ruimte is in 2013 opgezet om potentiële opdrachtgevers een beeld te geven van mij en mijn advieswerk voor beleid, programmering en ontwerp.

Bewaren

Bewaren